Върховният касационен съд изпрати в затвора за 7 месеца бившия шеф

...
Върховният касационен съд изпрати в затвора за 7 месеца бившия шеф
Коментари Харесай

Христоско Вретенаров влезе в затвора и за изнудване

Върховният касационен съд изпрати в пандиза за 7 месеца бившия началник на общинското дружество  " Трамкар " Христоско Вретенаров за изнудване на секретарката си. Това е негова втора ефикасна присъда, след като през 2012 г. беше наказан на 2,5 година затвор за източване на над 600 000 лева от завода за ремонт на електрическия градски превоз на София, което той си беше признал персонално пред тогавашния столичен кмет Бойко Борисов.  

  е дефинитивно и не предстои на обжалване. Върховните съдии оповестяват и, че към този момент са получили съобщение от прокурор, че наложеното от съда наказване към този момент се извършва.

Делото пред Върховен касационен съд бе формирано по касационна тъжба на подсъдимия Христоско Вретенаров против решението на Апелативния профилиран углавен съд, с което е приет за отговорен за насила. С това правосъдно решение е призната прокурорската теза, че в интервала от началото на март 2014 година до началото на април 2015 година в София при изискванията на рисков рецидив, той е направил опит да принуди М.Д., посредством отправяне на многократни закани, че ще съсипе бизнеса и фамилията ú, да му съобщи сумата от 7000 лева В резултат на тези закани тя му предала 3500 лева Той траял изнудването, след което дамата се обадила в полицията, почнало следствие и се стигнало до обвиняването против Вретенаров. Сега на процедура Върховен касационен съд удостоверява решението на апелативните съдии.

Самият Христоско Вретенаров стана изключително известен, откакто тогавашният кмет Бойко Борисов разказа през 2007 г.,  че той отишъл в кабинета му и си признал присвояването на парите от " Трамкар ". " Понеделник заран доста му е ясно на господин Вретенаров какво ще се случи, пристигна и сподели: отговорен съм, какво да върша? Имаш опция да си смекчиш виновността, приказваш, помагаш, съдействаш на прокуратурата. Има закон, текстовете дават опция - да, с двата крайници си вътре, да не е 10, да е пет... ", разказваше бъдещият министър председател. На въпрос дали персонално е разпитвал Вретенаров, тогаво Борисов отговори: "  Да, за какво? Не е мъчно, той индивидът желае да си каже всичко, той схваща, че една десетка получава незабавно ". Той имаше поради, че в случай че си признае, то няма да получи 10 години затвор, а единствено 5. 

Вретенаров беше наказан единствено на 2,5 години затвор за присвояването, а най-после изтърпя по-малко от година от наказването и в края на 2012 г. беше предварително освободен. След излизането той се свързал с някогашната си позната М.Д, която му помогнала за назначение на работа. Тогава обаче той почнал да я изнудва, че ще опише на мъжа й за тяхна предходна връзка, след което се стига и до второто дело и втората присъда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР